Written by 1:41 pm Zaujalo mě

Den otců k zamyšlení

Předem tohoto článku upozorňuji, že nehodlám být společensky korektní. Jedná se pouze o můj osobní pohled na tento svátek a ne každý se s mým postavením může ztotožnit.

Neznalost vytváří lež

20. června 2021 bude většina mužů slavit den otců. Hurá. Také jsi dokonce někdo všiml, že existujeme, že dýcháme a že máme ve společnosti neodmyslitelnou roli, která je v poslední době tak významně dehonestována.

Naprosto nemám rád argumenty žen a dívek, které mi říkají, že Den otců je nějaký umělý, nový a nesmyslný svátek. Není. Jen ty ženy, které to tvrdí jsou často nevzdělané a hloupé. Hloupé proto, že nedokáží ocenit roli svých mužů jako otců a nevzdělané, protože vůbec o historii tohoto svátku nic neví.

Tak předně si musíme říci, že Mezinárodní den žen byl poprvé oficiálně slaven 28. února 1909 v USA. Den matek má sice své nejhlubší kořeny již v 16. století v staré dobré Anglii, avšak poprvé byl slaven v roce 1908, oficiálně nicméně až v 1914. V Československu se díky Alici Masarykové začalo slavit od roku 1923. A nyní zcela překvapivě, první den otců byl…….., víte kdy a kde? 19. června 1910 v USA ve státě Washington, přesně v městečku Spokane! Tak a je to. Takže první argument, že se jedná o nějaký novodobý marketing, je vyvrácen.

Historie a důvod vzniku

Dalším překvapením je, kdo prosadil tento den? Slyším spousty nesmyslů, jak se tak stalo nějakým lobbingem mužů. Nesmysl. Cherchez la femme. Tuto tradici založila Američanka Sonora Smart Doddová, už jen jméno Smart, která chtěla vzdát úctu svému ovdovělému otci, který se o ni a její čtyři sourozence, tedy pět dětí, dokázal postarat. Den otců není tedy ničím jiným než dnem narození právě jejího otce. V roce 1966 americký prezident Lyndon Johnson vyhlašuje tento svátek za oficiální. Takže milé dámy, nemáte patent na vše.

Ženy smyslů zbavené

Již jsem o tom psal článek, jak jsou dnes moderní ženy zahleděné sami do sebe a neustále dokola opakují porod, porod, porod, až se z tohoto slova stal jeden z nejsilnějších marketingových nástrojů, schopných ovládat celou společnost. Porod a porodní bolesti jsou naprosto brutální manipulací, kterou jsou muži doslova ubíjeni. Ve dvou článcích Moderní otec bez zdravého rozumu, jsem o tom psal a myslím, že se v tom každý normální muž najde a každá normální žena se minimálně zamyslí.

Tak tedy ve zkratce je třeba si milé dámy uvědomit, že pár není žena. Pár je žena a muž. Sorry jako, jsem věřící. Takže, žena a muž. A pokud žena nepochopí a snaží se vymazat muže, ničí padesát procent tohoto i svého světa.

Vraťme mužům koule

Ještě před sto lety bylo naprosto nemyslitelné, aby muž tlačil kočárek. Wau. A dnes? Dnes nám všechny povinnosti muže zůstali, měli bychom materiálně zabezpečit rodinu, ale zároveň máme krmit, přebalovat, jezdit s kočárkem, nosit, zařizovat, umývat, uklízet, tišit, konejšit, vychovávat a tisíc dalších věci a to bez jediného slova vděku případně uznání. Přijde vám to normální? Pokud ano, tak jste naprostí blázni. Jděte na toaletu a podívejte se dolů a dlouze přemýšlejte.

Já to prostě vidím jinak. Nicméně tématem tohoto článku je Den otců. Nezapomeňte na něj. Jak již bylo napsáno, muži to neměli nikdy těžší nežli v této době. Proto mi přijde naprosto hloupé, chce-li žena, aby si muž vzpomněl na Mezinárodní den žen, Den matek, První máj, u hlupáků sv. Valentýna, ale vy muži se svým dnem nám dejte pokoj! Proč? No vy můžete, spíše musíte, nám vymyslet dárek a hýčkat nás, ale nás s tím svým neotravujte. Je to blbost. Nějaký Den otců? Tohle jsem slýchal i já. No a tak jsem to vyřešil.

Rebel

Můj osobní postoj k tomuto dni je takový, že máte vlastně pouze tři možnosti. Pořád na toaletě přemýšlet k čemu to dole máte, nebo mít úžasnou ženu, která vás respektuje, udělá pro vás vše, případně se prostě sebrat a udělat si s podobnými přáteli pravý, poctivý Den otců, plný všeho, co máme rádi, s obrovskou cedulkou ŽENÁM VSTUP ZAKÁZÁN. Když jste nám nedokázaly poděkovat, za tisíc a jednu věc, kterou pro rodinu den co den děláme, nyní nás na jeden den nechte být.

Muž v hlavní roli

Ať již uděláte cokoli dámy, neplňte si svá přání. Jste matky, avšak ne otcové. My jsme tu hlavní. A nic neřeší, že večer muž dostane nějaký dárek. Je třeba pochopit již název: Den otců. Není to pět minut večer na dárek. Je to DEN! Zkuste nám dát volno od všech starostí, povinností, prací atd.. Ráno nám připravte dobrou snídaní a hýčkejte si nás dobrým jídlem, pitím a svojí pozorností až do večera. Den otců by měl být podle mého názoru den relaxu, pohody a nulových povinností. Pokud toto dokáže žena respektovat, pak za to skutečně stojí.

Závěrem

Pokud chceme rovnoprávnost mezi muži a ženami, pak bychom si neměli vyzobávat to, co se nám hodí a co ne. V poslední době mi přijde, že opravdový muž je ohroženým druhem a kolo dějin je k nám opravdu nemilosrdné. O to více je třeba dbát na to, abychom se neztratili. Mužům zpět jejich práva. Jak mi říkal jeden významný poradce: Martine, největší pokrok bývá často cesta zpět. Tak to jen k zamyšlení.

MK

Close